Om Freeform    


Freeform saler blir kun lagt i Italia. Salene blir lagt av kalvskinn i veldig høy kvalitet som garanterer et langt liv for salen.

Alle Saler kan tilpasse seg den enkelte hestens rygg, bred eller smal og er også idealt for en unghest i takt med at den setter muskler. Salen følger automatisk hestens bevegelser. Og hesten få full ryggsøyle- og skulder frihet. I denne salen har rytteren en meget tett kontakt med hesten sin, og gir god mulighet for innvirkning med sete.

Freeform saler egner seg for Dressur, Islandshester, Turridning og Distanse. For å skåne hesteryggen mest mulig anbefales det å bruke oppstigningshjelp.


Oppbygning av Freeform sal:

                                                            

Den basis av Freeform sal består av en skum-støpe i veldig høy kvalitet, hvilken er fleksible i alle retninger. Salen er god trykkabsorbernde og støtabsorberende, og ligger meget god på hesteryggen. Salene er lagt i kalvskinn eller nubuckskinn i høy kvalitet. Underside av salen er kledd med tykk, bløt, fleece.
                

Stigbøylefestene kan flyttes fritt mellom setet og salen slik at du finner din perfekte plassering.
                          

Freeform saler har en variable Y-salgjordfeste for en best mulig tilpassing av salgjord og sal.
                        

Den sits av Freeform salen er lagt av high tech skum på innside som er veldig støtabsorberende, trykkabsorberende, og fleksible.

I tillegg til salen følger det med ekstra puter som kan festes under salen. Fester man disse på, kan salen brukes med en vanlig sjabrak!
Uten disse puter trenger man en spesialpad for bomfri sal!

Merk: sal + spesiell pad = bomfri salsystem!
            eller:
            sal + spesiell puter = bomfri salsystem!Om lærprodukter, rengjøring og vedlikehold av sal:
Lær er et naturprodukt. Pigmentvariasjon, ujevnheter og fargeforandringer for eksempel fra solbleking, er mulig og faller ikke inn under garantien.
Lær skal kunne puste, og bør oppbevares luftig og tørt. Salene er lagt i nubuckskinn, eller kalvskinn, farget med naturstoffer - en prosess som skåner miljøet.
For å gjøre salen regnavvisende kan salen regelmessig behandles med impregneringsspray for viltlær. Rid gjerne med mørke ridebukser i salen de første par ganger, da læret i starten kan avgi litt farge.
Hvis salen føles tørr, kan man smøre den med en lett olje. Salen kan rengjøres med en sal-såpe. Alt tilbehør av glatt lær (gjord, remmer osv.) skal regelmessig rengjøres med sal såpe og smøres med lærolje eller -fett.
Alle lærvarer blir kvalitets testet og impregnert før sending. Med tiden kan lær allikevel slites. Hvis noen deler er skadet bør ikke salen benyttes. Sjekk derfor før hver ridetur om alt utstyr er i orden.


Finn din passende sal-størrelse:
Det finnes tre forskjellige lengder av salen

- Regular 56cm

- Shortback (SB) 51cm                                   

 

I hele verden finnes tusende av fornøyde bomfri-rytter!
Blir med